Cupping

Cupping is een omgekeerde massage. In plaats van het aanbrengen van druk op spieren, gebruikt de zuig- druk om huid, weefsel en spieren omhoog te trekken. Ik combineer vaak cupping en Shiatsu in één behandeling, maar het kan ook alleen worden gebruikt.

Cupping werd duizenden jaren geleden ontwikkeld en hoewel de technieken zijn gemoderniseerd, is de oorspronkelijke filosofie hetzelfde gebleven.

Cupping bestaat uit het plaatsen van glazen kopjes op de huid en het creëren van een vacuüm. Het onderliggende weefsel wordt verhoogd, en halverwege het kopje in gezogen. Het doel van cupping is om de circulatie te verbeteren, te helpen om pijn te verlichten, warmte te verwijderen en de gifstoffen die blijven hangen in de weefsels van je lichaam eruit te trekken.

Je zult doorgaans een strak gevoel in het gebied van het glaasje voelen. Vaak is dit gevoel ontspannend en rustgevend.

Cupping zorgt ervoor dat de huid tijdelijk rood, blauw of paars kleurt, vooral als er zich een blessure of energetische blokkade bevindt onder het gebied dat werd ge-cupped. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele uren tot enkele dagen, maar is zelden pijnlijk. Zodra de verkleuring is opgeklaard, kan de procedure worden herhaald tot de aandoening of kwaal is opgelost.

chinese_cupping