Do-In Yoga

Do-In is een oosterse bewegingsleer en betekent letterlijk stroming van energie.

Door middel van ademoefeningen, strekken van meridianen en zelfmassage wordt de energiestroom in balans gebracht. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Veel mensen die Do-In yoga doen merken dat hun doorbloeding verbetert en gewrichten soepeler worden. Daardoor hebben zij minder pijn in hun rug, nek, schouder, heup en zitten lekkerder in hun vel. Uiteindelijk worden door de oefeningen je lichaam en geest krachtiger en komen deze tot ontspanning.

Een ontspannen lichaam en geest brengen eenheid, ‘heel zijn’. Met Do-In stimuleer je de natuurlijke manier van bewegen vanuit de buikkracht (hara), die terug te vinden is in de oosterse vechtsporten en krijgskunsten.

Praktisch gezien is Do-In een combinatie van sportiviteit, bewust bewegen en bewustwording.  Het is een bewegingsgerichte vorm van yoga; activiteit (yang) en lichaamsbewustwording (yin) wisselen elkaar af. Kenmerkend is de afwisseling tussen stil zijn en bewegen, concentratie en plezier, yin en yang. En misschien wel het belangrijkste: Do-In is vooral leuk om te doen !.

Do-In is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen, meer energie wil hebben, lekkerder in zijn of haar vel wil zitten, de lichaamshouding wil verbeteren, meer geestelijke kracht wil opbouwen, herstelt van een blessure, of op een aangename en zachte manier met zijn/haar lichaam bezig wil zijn.

Bij Do-In gaat het er niet om hoe lenig je bent en/of je even ‘goed’ bent als die ander. Het gaat erom wat jij tijdens een oefening ervaart en welk effect de oefening op je heeft. Je ontdekt je eigen mogelijkheden door op een respectvolle manier je lichaam te bewegen en je lichaam écht te voelen. Je gaat ervaren wat je lichaam vraagt of nodig heeft. Als je daaraan gehoor geeft voel je je gewoonweg ‘lekkerder in je vel’ en ben je energieker.