Persoonlijk

Als kind, opgegroeid in Twente, was ik vooral buiten te vinden. Boompje klimmen, de pruimen bij mijn oma uit de hoogste boom plukken, in de struiken hazelnoten zoeken, buiten zwemmen als het regende, rollebollen in de sneeuw, vele logeerpartijtjes bij mijn neven op de boerderij. Ik kan me nog herinneren dat ik een keer tegen een lantaarnpaal fietste omdat ik zo onder de indruk was van de mooie lucht door de zonsondergang. Met generaties boeren als voorouders liggen mijn wortels diep verankerd in de aarde en voel ik me sterk verbonden met de natuur.

topfoto

Later als jonge moeder ging ik vaak op pad met mijn 2 zoons. Als ze dan vroegen waar we heen gingen zei ik steevast. “We gaan op expeditie”. Want juist wanneer je geen doel hebt maar je je laat verrassen door wat er op je pad komt kom je de leukste dingen tegen.

expeditie2

expeditie3

steen1

Toen ik 28 jaar was ben ik een maand alleen op reis geweest. Zonder planning, alleen een vliegticket en een rugzak. Op expeditie door Nepal. Deze reis bracht me nog meer in contact met de krachtige energie van de aarde en ik had zoveel mooie ontmoetingen met mensen die mij inzicht gaven over hun manier van leven. Daar, op grote hoogte tussen de gigantische bergen, terwijl ik het hummen van de monniken hoorde en de sterren als een deken over mij heen vielen voelde ik de kracht van de aarde…. en mij als mens zo nietig en klein.

nepal4

nepal1

nepal2-c

nepal3

Vanaf dat moment is mijn ontdekkingstocht begonnen naar de werking van de energieën en het bestuderen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Wij zijn onderdeel van de natuur, ook ons lichaam kun je vergelijken met de natuur.

Eigenlijk bijzonder hoe de natuur zichzelf iedere keer weer in balans brengt en zichzelf herstelt. Met de aarde als transformerende functie. De as die omgezet wordt in vruchtbare grond, dode bladeren die als voeding weer door de natuur worden opgenomen, water wat gezuiverd wordt door de aarde, mineralen die in de aarde ontstaan en die weer naar de oppervlakte komen via o.a het water, bomen die de koolstofdioxide weer omzetten in zuurstof…. Het voorjaar waarin in 1 week tijd de natuur lijkt te exploderen van al het groen wat met zoveel kracht tevoorschijn komt….Wat een geweldig oneindig proces.

Rond mijn 30e jaar ontdekte ik dat ik drager ben van een gemuteerd gen, BRCA1. Dat geeft 85% kans op een agressieve vorm van borstkanker en eierstokkanker. Als moeder van 2 jonge kinderen heb ik een rigoureuze keuze gemaakt…Preventieve operaties, amputatie en transplantatie, ik koos voor leven!
Op dat moment was ik (hopelijk) nog maar op de helft van mijn leven maar voelde ik mij compleet uit balans.
Mijn vertrouwen in mijn lichaam was weg.

Dat is de reden dat ik Shiatsutherapie ben gaan studeren… ik wilde leren hoe ik de signalen van mijn lichaam kan herkennen via de meridianen en door middel van Shiatsu en Do-In Yoga mijn zelfgenezend vermogen bevorderen!
Tijdens deze opleiding zag en voelde ik wat het met mijn lichaam deed en kreeg ik steeds meer het gevoel weer in balans te komen.

tulp

stro

takken

schaats

Het is fascinerend hoe een lichaam direct in actie komt als er iets niet goed gaat.
Ieder orgaan heeft zijn eigen functie en kwaliteit!

Als Shiatsutherapeut blijf ik me verwonderen over het vermogen wat wij allemaal bezitten om ons eigen lichaam weer in balans te brengen. Mijn overtuiging is dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen gezondheid.
Een belangrijk onderdeel van de therapie in mijn praktijk is mensen inzichten geven over de disbalans in hun lichaam. Waardoor is de klacht ontstaan en hoe de balans weer terug te vinden.

Een volgende stap in mijn studie was Do-In Yoga. Deze bewegingsleer sluit aan bij de Shiatsutherapie en leert mensen hoe ze op een eenvoudige manier dagelijks hun eigen zelfgenezend vermogen kunnen activeren.

Liefs en graag tot ziens….in de praktijk of bij de Do-In lessen.

Bianca Kroeze