Shiatsu Therapie

Shiatsu is een Japanse lichaamstherapie die berust op de principes van de eeuwenoude Oosterse geneeskunde. Centraal hierin staat het concept van Chi, levensenergie of vitale kracht.

De Chi stroomt door het hele lichaam via een netwerk van energiebanen, de meridianen. Dit netwerk weerspiegelt de fysieke en geestelijke conditie.

Een vrije, ongehinderde energiestroom is essentieel voor een goede gezondheid en een gevoel van welzijn.

De belangrijkste kwaliteit van Shiatsu is het herstellen en versterken van de energiecirculatie door het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te spreken.

Behandeling werkt preventief op het behoud van de gezondheid en verlicht en herstelt klachten zoals vermoeidheid, spijsverteringsproblemen, rug-, nek-, en schouderklachten, hoofdpijn en emotionele spanningen.

20180727_144954

Shiatsu betekent letterlijk vinger- of duimdruk. Deze druk wordt stabiel, aanhoudend ingegeven door het inleunen van lichaamsgewicht (zonder spierkracht) waarbij de behandelaar niet alleen zijn handen maar ook ellebogen, knieen en voeten gebruikt. Verdere technieken zijn rotaties, strekkingen, kloppen en wiegen. Een behandeling vindt plaats op een futon of mat op de grond. De ontvanger draagt makkelijk zittende kleding.